Ultimele articole

  • Piramida - monumentul din caramida
    Monumentul de la granita dintr Franta si Spania
  • Mi-am facut perete din caramida
    Caramida impreuna cu un strop de informare si harnicie au schimbat atmosfera unei incaperi
  • De ce folosim caramizile pentru fatade?
    Caramizile decorative ceramice vor fi totdeauna apreciate datorita calitatilor ce nu pot fi reproduse de un alt material
  • Little Brick Studio
    MAKE Arhitecture a proiectat Little Brick Studio aflat in Abbostford, o suburbie a orasului Melbourne, Australia.
  • Pereti de caramida in amenajarile interioare
    Peretii interiori placati cu caramida surprind privitorul si imprima un caracter ferm amenajarii, fie ca este vorba de un décor modern, fie unul rustic.
  • Caramida in baie
    Caramida aparenta da un aer rustic caselor noastre. Cand insa zidul de caramida este in baie, el poate fi o adevarata provocare pentru amenajarea acestui spatiu care de obicei este destul de mic.
  • Dinamism si caramida
    Caramida confera dinamica vizuala in acelasi fel in care pietrisul sau alte roci sedimentare comunica o natura granulara, etereogena
  • Caramida in arhitectura organica
    Caramida rosie, betonul mahon si rosu Cherokee intampina vizitatorii. Faptul ca s-au folosit trei materiale esentiale in toata casa, caramida, betonul si lemnul masiv, induce sentimentul de unitate si organicitate.
  • Campusul universitar Uilenstede
    Uilenstede este situat la nord de Amstelveen. Acesta este unul din cele mai mari campusuri studentesti din Europa, ingloband 3400 de camere si apartamente. Foarte multi studenti din Amsterdam sunt cazati in acest complex.
  • Bastionul Maria Therezia
    Bastionul Maria Therezia datand din secolul XVIII a fost renovat si transformat in centru public dupa un proiect al studioului de arhitectura ARCHEUS.

Mortar decorativ rezistent la umiditate

Mortarul Seifert este produs din materii prime de calitate, uscat in cuptoare speciale si dozat cu multa atentie pentru respectarea retetelor de productie.

Materiile prime folosite sunt:
-    Granule sfericede cuart
-    Roci naturale granulate
-    Ciment alb
-    Var cu cel putin 95% hidrat de calciu
-    Substante rezistente la umezeala pe baza de stearati
-    Coloranti minerali

Proprietati
Mixarea materialelor ce compun acest mortar se face mecanic, astfel obtinandu-se un amestec deosebit de omogen, ceea ce asigura aceeasi calitate si culoare pentru mortarul produs in sarje diferite.
Rezistenta la umezeala este asigurata de substantele ce prin mixare patrund in toata masa mortarului si astfel rosturilde nu vor avea crapaturi.
Acest mortar este folosit pentru rostuirea suprafetelor placate cu orice fel de roci, cu caramida aparenta klinker sau antichizata si de asemenea pentru zidariile din caramida decorativa (klinker sau antichizata).

Mod de preparare
Mortarul pentru rosturi se mixeaza cu apa (3-3,75l/25 kg) obtinandu-se astfel un mortar semi-uscat (mixarea se face pana la omogenizarea completa). Inainte de rostuire se recomanda curatarea rosturilor cu o perie si apoi udarea rosturilor (cu apa curata)

Paleta de culori
Mortarul de rostuit se fabrica in 60 de culori standard. In cazul unor comenzi mari se poate produce la culoarea solicitata de beneficiar pentru realizarea multor tipuri de decoratiuni interioare si exterioare.
Folosind acest mortar veti putea realiza rosturi de aceeasi culoare pe intreaga suprafata a fatadei.




 

 

 

Mai jos aveti un model de caramida antichizata pentru care s-au folosit culori diferite de mortar pentru rosturi.



Consumul
Consumul depinde cu siguranta de adancimea si latimea rosturilor. In acelasi timp depinde si de forma si dimensiunile rocilor sau caramizilor ce se aplica pe perete.
Pentru caramizi aparente standard (klinker sau antichizate) aplicate cu rosturi de 10-12 mm consumul este aproximativ 7kg/mp.

Ambalarea
Mortarul este ambalat in saci de 25kg.

Depozitare
Trebuie depozitat in spatii inchise protejate impotriva intemperiilor (ploi, vant), asezat pe paleti sau rafturi din lemn. Daca este depozitat corespunzator mortarul poate fi pastrat fara alterarea caracteristicilor sale cel putin 12 luni.
Puteti solicita mai multe informatii aici.





Ultimele articole