Categorii intrebari frecvente
- De ce sa aleg pardoseala klinker?
- Ni le recomandati pentru exterior?
- Ni le recomandati pentru interior?
- Pot placa o intrare auto sau garajul?
- Aveti si piese speciale (trepte, plinte etc)?
- Cum si cu ce se lipesc si se rostuiesc?
- De ce se fac rosturile mari?
- Pardoseala klinker trebuie protejata prin impregnare?
De ce sa aleg pardoseala klinker?
Placile de pardoseala klinker au multe proprietati pe care alte tipuri de placi nu le au sau le au dar pretul este mult mai mare:
- au un aspect ce nu poate fi imitat pentru ca sunt produse din materiale naturale (argila) fara a fi glazurate.
- sunt deosebit de durabile: la uzura, la acizi, la cicluri inghet-dezghet si isi mentin culoarea
- au proprietati antiderapante - sunt potrivite pentru rampe, trepte si terase exterioare pentru ca nu sunt cauzatoare de accidente
- se potrivesc cu alte materiale naturale (lemn, caramida, piatra)
- exista multe piese speciale aferente placilor
- sunt omogene in toata masa. In cazul unor accidente mecanica (ciobiri) nu apar pete care sa iasa in evidenta.
Ni le recomandati pentru exterior?
DA! Placile de pardoseala klinker sunt produse pentru exterior, deci se pot folosi si la interior si la exterior. Sunt folosite deseori pentru placarea suprafetelor supuse unor conditii meterologice extreme pentru o durata foarte lunga.
Klinkerul este complet diferit de produsele din sudul Europei: cotto, teracotta, care sunt foarte poaroase si nu rezista la solicitari extreme.
Ni le recomandati pentru interior?
DA! Calitatile klinkerului il recomanda si pentru amenajari interioare. Se potriveste cel mai bine in combinatie cu alte materiale naturale si in decoruri rustice.
Pot placa o intrare auto sau garajul?
DA! Placile de pardoseala klinker rezista la compresiune, la frecare, sunt antiderapante, nu sunt atacate de sare, sunt rezistente la ciclurile inghet-dezghet. Toate aceste caracteristici le recomanda pentru aplicatia dumneavoastra. Placile klinker se folosesc si in medii industriale, unde circula motostivuitoare sau chiar camioane si nu se deterioreaza, deci traficul auto de mic tonaj nu le va deteriora.
Aveti si piese speciale (trepte, plinte etc)?
DA! Pentru placutele de pardoseala klinker producatorul asigura si elemente speciale: elemente de treapta si contratreapta, plinte, margine de balcon cu picurator, elemente de pervaz etc. Elementele de treapta sunt disponibile in mai multe variante si diferite dimensiuni.
Cum si cu ce se lipesc si se rostuiesc?
In cadrul site-ului nostru gasiti instructiuni de montaj. Materialele auxiliare necesare pentru lipire si rostuire pe care le recomandam sunt sau ARDEX.
De ce se fac rosturile mari?
Placile de pardoseala klinker sunt produse din materiale naturale si dau un aspect rustic pardoselii. Pentru a nu deteriora acest aspect rustic sunt necesare rosturile largi. De asemenea faptul ca placile klinker nu sunt perfect egale ca dimensiune poate fi estompat cu rosturi mai largi.
Un alt argument important in favoarea rosturilor largi sunt dimensiunile placilor (240x115mm sau 240x240mm). Pentru realizarea modelelor de placare trebuie sa pastram rosturi de 10mm. In cazul in care facem rosturi de alta dimensiune putem realiza doar modele liniare.
Pardoseala klinker trebuie protejata prin impregnare?
De obicei nu.
Suprafata klinkerului este deosebit de compacta si murdaria nu adera la o astfel de suprafata. In plus datorita absorbtiei reduse de apa rezista foarte bine la nenumarate cicluri inghet-dezghet. Datorita acestor proprietati klinkerul nu trebuie impregnat cu nici un fel de lac mai ales ca pana la evaporarea solventului din lac murdaria poate sa adere la klinker.
Recomandam impregnarea klinkerului doar in medii foarte poluate (in special in orase cu poluare mare). Se va folosi o solutie hidrofoba care va usura pastrarea curata a placilor klinker.