Montajul caramizilor aparente klinker
Aplicarea caramizilor aparente klinker (similar si pentru cele antichizate)
Caramizile aparente (sau bratca - regionalism) klinker se pot aplica doar pe suprafete solide, plane, curate, fara impuritati.
* Cel mai potrivit suport este peretele tencuit cu mortar de ciment cu grosime de 1-1,5 cm.
* Caramizile aparente klinker se pot aplica si direct pe suprafete plane din beton.
* Suprafetele cu rezistenta slaba (tencuiala veche, zidarie de BCA, etc) trebuie curatate in prealabil si stabilizate pentru a fi placate.
* Placutele klinker nu se vor aplica direct pe suprafete cu aderenta slaba (fatade vopsite, pereti acoperiti cu vopsea pe baza de ulei etc).
Placutele klinker se pot aplica si pe un sistem termoizolant (informatii aici)
Etapele placari
|
1. Pentru placarea suprafetelor cu caramizi aparente klinker se va folosi doar adeziv cu calitati tixotropice, furnizat de producatori consacrati. Adezivul va fi intins intr-un strat subtire, pe suprafata de placat, cu o gletiera cu dinti. De asemenea se va aplica adeziv si pe spatele placutelor tot cu gletiera cu dinti in asa fel incat adezivul sa umple canalele pentru aderenta. |
2. Placutele se vor fixa pe locul lor prin apasare puternica si usoara miscare stanga-dreapta. In urma fixarii nu trebuie sa mai ramana bule de aer in masa adezivului. Nu este necesara o amorsare prealabila. | |
3. Pentru a fi siguri ca obtinem rosturi uniforme vom fixa cativa „stalpi” din loc in loc si la colturi, iar intre acestia se va folosi sfoara de nivel. Dimensiunile recomandate pentru rosturi sunt:
Prin folosirea adezivilor recomandati placutele nu vor mai aluneca pe suprafata (perete) si astfel nu se va folosi nici un fel de ghidaj. |
|
4. Distribuirea placutelor se va face de la colt pana la o deschidere (fereastra, usa etc) sau intre deschideri. La capat de rand si la marginea deschiderilor se va evita folosirea bucatilor mici. Recomandam folosirea jumatatilor sau a elementelor de colt. Folosirea elementelor de colt va produce un aspect perfect de zidarie a peretelui. In lipsa elementelor de colt se pot taia jumatati de placuta, dar in acest caz aspectul estetic va suferi. | |
5. Rosturile suprafetelor placate cu klinker se vor executa din mortar klinker. Acest tip de mortar nu contine saruri dizolvabile, se aplica foarte usor si nu pateaza suprafata caramizilor aparente. Mortarul klinker se prepara ca un mortar semi-uscat si se aplica cu ajutorul fierului de rostuit. Rosturile astfel obtinute au un aspect rustic potrivit cu placutele. Prima data se executa rosturile orizontale. | |
6. Dupa rosturile orizontale urmeaza executarea rosturilor verticale. Dupa aceea urmeaza finisarea imbinarii rosturilor orizontale cu cele verticale. Mortarul in surplus ce ajunge pe fata placutelor se indeparteaza usor cu o perie. |
Ultimele articole
- Piramida - monumentul din caramidaMonumentul de la granita dintr Franta si Spania
- Mi-am facut perete din caramidaCaramida impreuna cu un strop de informare si harnicie au schimbat atmosfera unei incaperi
- De ce folosim caramizile pentru fatade?Caramizile decorative ceramice vor fi totdeauna apreciate datorita calitatilor ce nu pot fi reproduse de un alt material
- Little Brick StudioMAKE Arhitecture a proiectat Little Brick Studio aflat in Abbostford, o suburbie a orasului Melbourne, Australia.
- Pereti de caramida in amenajarile interioarePeretii interiori placati cu caramida surprind privitorul si imprima un caracter ferm amenajarii, fie ca este vorba de un décor modern, fie unul rustic.
- Caramida in baieCaramida aparenta da un aer rustic caselor noastre. Cand insa zidul de caramida este in baie, el poate fi o adevarata provocare pentru amenajarea acestui spatiu care de obicei este destul de mic.
- Mobilier din caramidaCand vine vorba despre design de mobilier, cei mai multi proprietari prefera ca mobila lor sa fie functionala si comfortabila
- Dinamism si caramidaCaramida confera dinamica vizuala in acelasi fel in care pietrisul sau alte roci sedimentare comunica o natura granulara, etereogena
- Caramida in arhitectura organicaCaramida rosie, betonul mahon si rosu Cherokee intampina vizitatorii. Faptul ca s-au folosit trei materiale esentiale in toata casa, caramida, betonul si lemnul masiv, induce sentimentul de unitate si organicitate.
- Campusul universitar UilenstedeUilenstede este situat la nord de Amstelveen. Acesta este unul din cele mai mari campusuri studentesti din Europa, ingloband 3400 de camere si apartamente. Foarte multi studenti din Amsterdam sunt cazati in acest complex.
- Ford Explorer din caramizi LEGOCompania Ford a finalizat toamna trecuta o varianta artistica a modelului Explorer realizat din caramizi Lego.
- Porti - realizat de Romain LagrangePorti - este varianta din pluta si lemn a jocului de crichet ce poate fi practicata in interior.
- Bastionul Maria Therezia Bastionul Maria Therezia datand din secolul XVIII a fost renovat si transformat in centru public dupa un proiect al studioului de arhitectura ARCHEUS.
- Afisier din dopuri de plutaArata-ti dragostea intr-un mod practic si la indemana! Iata ce va sugeram in spiritul sezonului: un afisier din dopuri de pluta in forma de inima!
- Peter LangePeter Lange este unul din pionierii artei ceramicii si olaritului din Noua Zeelanda, numele lui fiind sinonim cu impunerea olaritului ca forma de arta in Noua Zeelanda. Are in spate o cariera de peste 30 ani plina de realizari si de inovatii.
- Candice Olson despre plutaNascuta in 1964 in Canada, mama a doi baieti, Candice Olson, si-a dobandit statutul de designer de interior pe durata a 17 ani de activitate in domeniu.
- Pavaj klinkerCaramida de pavaj klinker este adecvata pentru alei, trotuare, drumuri, terase exterioare.
- Zeitlos: expresionism contemporan din caramidaZidaria veche, netencuita se bucura de o apreciere deosebita in ultima vreme.
- Un designer indragostit de plutaDaniel Michalik este un designer din Brooklyn care si-a directionat preocuparile catre cercetarea si dezvoltarea folosirii materialelor neconventionale si neutilizate la potentialul lor.
- Martisorul ce aduce primavara