Montarea pardoselilor klinker
Suportul pardoselii klinker
Placile de pardoseala klinker se vor aplica pe o sapa uscata, plana si rezistenta la compresiune.
Suportul poate fi sapa nivelata sau sapa autonivelanta.
Nu recomandam aplicarea placilor klinker direct pe suprafete sfaramicioase sau murdare.
Aplicarea placilor klinker
Placile de pardoseala klinker se vor aplica cu adeziv flexibil atat pe terase exterioare cat si in interior pe suprafete cu incalzire in pardoseala.
Pe suprafetele mai putin stabile se aplica in prealabil o sapa autonivelanta.
Dupa intarirea sapei se aplica adezivul cu ajutorul unei gletiere cu dinti.
Placile klinker se vor aseza pe pardosea prin presare si miscari alternative stanga-dreapta.
La montarea placilor klinker nu se folosesc distantiere (cruciulite sau t-uri) ci se va verifica liniaritatea randurilor cu ajutorul sforii de zidar.
La montare se vor verifica dimensiunile rosturilor. Diferentele aparute datorita dimesiunilor diferite a placilor se vor corecta in aceasta etapa.
In cazul placilor klinker extrudate vom sesiza existenta unor umeri mici pe muchiile orientate fata in fata. Acestia se datoreaza procesului de fablricatie a placilor. Trebuie sa fim atenti ca intotdeauna acesti umeri sa fie orientati in aceeasi directie la montaj.
Dimensiunea minima pe care o recomandam pentru rost este 8mm. Fabricantul recomanda rostul de minim 10mm.
Rostuirea pardoselilor klinker
Pentru rosturile pardoselilor klinker trebuie sa se foloseasca materiale speciale pentru rosturi late la pardoseli reci. Recomandarea noastra este mortarul pentru rosturi ARDEX GK.
Etapele rostuirii sunt urmatoarele:
- Mortarul de rosturi se va amesteca si se va introduce in rost in mod obisnuit.
- Asteptam ca materialul sa se intareasca pana cand are consistenta betonului
- Stropim toata suprafata pardoselii uniform cu apa
- Curatam toata suprafata cu ajutorul buretelui de rosturi. Vom avea grija sa spalam cat mai des buretele.
- Mortarul de rost ajuns accidental pe suprafata pardoselii se va indeparta cu detartrant care-l va dizolva si noi vom curata placile klinker.
E recomandat sa rostuim intr-o etapa doar o suprafata pe care o putem curata. Recomandam evitarea folosirii carpelor sau buretilor uscati pentru curatarea prin frecare a mortarului. Se va folosi doar buretele umezit.
Intretinerea pardoselii klinker
In conditii normale pardoselile klinker nu necesita nici un tratament ulterior. In cazul in care pardoselile pot fi patare cu materiale uleioase este indicat sa impregnam placutele pentru o indepartare mai usoara a murdariei.
Impregnarea usureaza intretinerea pardoselii, dar reduce aderenta pardoselii.
Pardoselile klinker se curata asemeni celorlalte pardoseli ceramica. Solutiile speciale de curatare, solutiile de dezinfectare, acizii si solventii tari nu deterioreaza pardoselile klinker. Din aceasta cauza putem recomanda placutele klinker si pentru pardoselile industriale sau in domeniul sanitar.
Ultimele articole
- Piramida - monumentul din caramidaMonumentul de la granita dintr Franta si Spania
- Mi-am facut perete din caramidaCaramida impreuna cu un strop de informare si harnicie au schimbat atmosfera unei incaperi
- De ce folosim caramizile pentru fatade?Caramizile decorative ceramice vor fi totdeauna apreciate datorita calitatilor ce nu pot fi reproduse de un alt material
- Little Brick StudioMAKE Arhitecture a proiectat Little Brick Studio aflat in Abbostford, o suburbie a orasului Melbourne, Australia.
- Pereti de caramida in amenajarile interioarePeretii interiori placati cu caramida surprind privitorul si imprima un caracter ferm amenajarii, fie ca este vorba de un décor modern, fie unul rustic.
- Caramida in baieCaramida aparenta da un aer rustic caselor noastre. Cand insa zidul de caramida este in baie, el poate fi o adevarata provocare pentru amenajarea acestui spatiu care de obicei este destul de mic.
- Mobilier din caramidaCand vine vorba despre design de mobilier, cei mai multi proprietari prefera ca mobila lor sa fie functionala si comfortabila
- Dinamism si caramidaCaramida confera dinamica vizuala in acelasi fel in care pietrisul sau alte roci sedimentare comunica o natura granulara, etereogena
- Caramida in arhitectura organicaCaramida rosie, betonul mahon si rosu Cherokee intampina vizitatorii. Faptul ca s-au folosit trei materiale esentiale in toata casa, caramida, betonul si lemnul masiv, induce sentimentul de unitate si organicitate.
- Campusul universitar UilenstedeUilenstede este situat la nord de Amstelveen. Acesta este unul din cele mai mari campusuri studentesti din Europa, ingloband 3400 de camere si apartamente. Foarte multi studenti din Amsterdam sunt cazati in acest complex.
- Ford Explorer din caramizi LEGOCompania Ford a finalizat toamna trecuta o varianta artistica a modelului Explorer realizat din caramizi Lego.
- Porti - realizat de Romain LagrangePorti - este varianta din pluta si lemn a jocului de crichet ce poate fi practicata in interior.
- Bastionul Maria Therezia Bastionul Maria Therezia datand din secolul XVIII a fost renovat si transformat in centru public dupa un proiect al studioului de arhitectura ARCHEUS.
- Afisier din dopuri de plutaArata-ti dragostea intr-un mod practic si la indemana! Iata ce va sugeram in spiritul sezonului: un afisier din dopuri de pluta in forma de inima!
- Peter LangePeter Lange este unul din pionierii artei ceramicii si olaritului din Noua Zeelanda, numele lui fiind sinonim cu impunerea olaritului ca forma de arta in Noua Zeelanda. Are in spate o cariera de peste 30 ani plina de realizari si de inovatii.
- Candice Olson despre plutaNascuta in 1964 in Canada, mama a doi baieti, Candice Olson, si-a dobandit statutul de designer de interior pe durata a 17 ani de activitate in domeniu.
- Pavaj klinkerCaramida de pavaj klinker este adecvata pentru alei, trotuare, drumuri, terase exterioare.
- Zeitlos: expresionism contemporan din caramidaZidaria veche, netencuita se bucura de o apreciere deosebita in ultima vreme.
- Un designer indragostit de plutaDaniel Michalik este un designer din Brooklyn care si-a directionat preocuparile catre cercetarea si dezvoltarea folosirii materialelor neconventionale si neutilizate la potentialul lor.
- Martisorul ce aduce primavara