Ultimele articole

Pregatire



Introducere
Pardoselile flotante (parchet) Wicanders cu sistem CORKLOCK pot fi montate atat in spatiile rezidentiale cat si in majoritatea spatiilor comerciale cu exceptia bailor, saunelor si a incaperilor cu umezeala persistenta.
Parchetul de pluta Wicanders  CORKLOCK poate fi montat pe majoritatea suprafetelor dure cum ar fi sapa, pardoseli de lemn si placi ceramice. Suprafetele moi ca mochetele, covoarele si altele similare trebuie indepartate.
Suprafata support trebuie sa fie neteda, uscata iar variatiile nu ar trebui sa depaseasca 3 mm pe 2 m. Toate tipurile de suprafete fie de beton, fie ceramice, fie de lemn trebuie sa fie complet uscate.
Nu instalati niciodata pardoselile flotante Wicanders fara sa utilizati folie anticondens cu grosimea de minimum 0.2 mm.

Rosturi de dilatatie
Parchetul de pluta Wicanders CORKLOC nu trebuie fixat de stratul de suport al pardoselii. Plintele nu trebuie presate pe pardosea pentru a nu restrictionara miscarea pardoselii. De asemenea, lasati un rost de dilatatie 10 mm langa pereti si alte obiecte fixe.
Suprafetele mai mari de 100 m² sau cu dimensiuni mai mari de 10 m in orice directie, tranzitiile intre doua incaperi si suprafetele de pardosea asimetrice necesita rosturi de dilatatie suplimentare.

Montarea parchetului de pluta Wicanders pe sisteme de incalzire in pardose
Pentru parchetul de pluta Wicanders CORKLOCK, temperaturea suprafetei suport nu trebuie sa depaseasca 28°C. Pentru informatii detaliate urmati instructiunile furnizorului/producatoru-lui/instalatorului sistemului de incalzire sub pardosea.
Atentie: orice covor sau mocheta puse deasupra parchetul de pluta Wicanders poate functiona ca si acumulator de caldura si ridicand astfel temperatura parchetului peste maximul recomandat (nu trebuie sa depaseasca 20 - 22 ºC).
Pentru a evita problemele cu functionarea si durabilitatea, trebuie urmate cu strictete regulile si normele de instalare.
In timpul montarii parchetului de pluta Wicanders temperatura sapei nu trebuia sa depaseasca 18ºC si trebuie mentinuta la acelasi nivel inca 3 zile dupa terminarea montarii. Apoi temperatura poate sa creasca treptat pana cand temperatura suprafetei substratului pardoselii ajunge la maxim 28ºC.
 
 

Ultimele articole

  • Piramida - monumentul din caramida
    Monumentul de la granita dintr Franta si Spania
  • Mi-am facut perete din caramida
    Caramida impreuna cu un strop de informare si harnicie au schimbat atmosfera unei incaperi
  • De ce folosim caramizile pentru fatade?
    Caramizile decorative ceramice vor fi totdeauna apreciate datorita calitatilor ce nu pot fi reproduse de un alt material
  • Little Brick Studio
    MAKE Arhitecture a proiectat Little Brick Studio aflat in Abbostford, o suburbie a orasului Melbourne, Australia.
  • Pereti de caramida in amenajarile interioare
    Peretii interiori placati cu caramida surprind privitorul si imprima un caracter ferm amenajarii, fie ca este vorba de un décor modern, fie unul rustic.
  • Caramida in baie
    Caramida aparenta da un aer rustic caselor noastre. Cand insa zidul de caramida este in baie, el poate fi o adevarata provocare pentru amenajarea acestui spatiu care de obicei este destul de mic.
  • Mobilier din caramida
    Cand vine vorba despre design de mobilier, cei mai multi proprietari prefera ca mobila lor sa fie functionala si comfortabila
  • Dinamism si caramida
    Caramida confera dinamica vizuala in acelasi fel in care pietrisul sau alte roci sedimentare comunica o natura granulara, etereogena
  • Caramida in arhitectura organica
    Caramida rosie, betonul mahon si rosu Cherokee intampina vizitatorii. Faptul ca s-au folosit trei materiale esentiale in toata casa, caramida, betonul si lemnul masiv, induce sentimentul de unitate si organicitate.
  • Campusul universitar Uilenstede
    Uilenstede este situat la nord de Amstelveen. Acesta este unul din cele mai mari campusuri studentesti din Europa, ingloband 3400 de camere si apartamente. Foarte multi studenti din Amsterdam sunt cazati in acest complex.
  • Ford Explorer din caramizi LEGO
    Compania Ford a finalizat toamna trecuta o varianta artistica a modelului Explorer realizat din caramizi Lego.
  • Porti - realizat de Romain Lagrange
    Porti - este varianta din pluta si lemn a jocului de crichet ce poate fi practicata in interior.
  • Bastionul Maria Therezia
    Bastionul Maria Therezia datand din secolul XVIII a fost renovat si transformat in centru public dupa un proiect al studioului de arhitectura ARCHEUS.
  • Afisier din dopuri de pluta
    Arata-ti dragostea intr-un mod practic si la indemana! Iata ce va sugeram in spiritul sezonului: un afisier din dopuri de pluta in forma de inima!
  • Peter Lange
    Peter Lange este unul din pionierii artei ceramicii si olaritului din Noua Zeelanda, numele lui fiind sinonim cu impunerea olaritului ca forma de arta in Noua Zeelanda. Are in spate o cariera de peste 30 ani plina de realizari si de inovatii.
  • Candice Olson despre pluta
    Nascuta in 1964 in Canada, mama a doi baieti, Candice Olson, si-a dobandit statutul de designer de interior pe durata a 17 ani de activitate in domeniu.
  • Pavaj klinker
    Caramida de pavaj klinker este adecvata pentru alei, trotuare, drumuri, terase exterioare.
  • Zeitlos: expresionism contemporan din caramida
    Zidaria veche, netencuita se bucura de o apreciere deosebita in ultima vreme.
  • Un designer indragostit de pluta
    Daniel Michalik este un designer din Brooklyn care si-a directionat preocuparile catre cercetarea si dezvoltarea folosirii materialelor neconventionale si neutilizate la potentialul lor.
  • Martisorul ce aduce primavara